AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


Zondag 16 oktober: verslag lawaaidemonstratie Kamp Zeist

Op een zeer zonnige zondagmiddag hebben zo`n 30 activisten zich begeven naar de bossen van Soest en Zeist om daar een lawaaidemonstratie te houden tegen het opsluiten van migranten in de gevangenis.

Ditmaal was er een grote delegatie vanuit AFA Friesland aanwezig. Zij hadden in een eerder stadium nog getracht om via de directie van Kamp Zeist op bezoek te gaan bij de opgesloten migranten om rozen uit te delen. Echter, de directie van Kamp Zeist vond de kans op onrust en opstand binnen te groot zodat hun verzoek 'niet gehonoreerd kon worden'. Hieruit kunnen we wel concluderen dat de situatie binnen erg gespannen is en ook dat maakt het leven binnen voor de migranten ingewikkeld en onacceptabel.

In eerste instantie leek het erop of de migranten niet in de barakken aan het fietspad aanwezig waren. Na veel herrie en leuzen die werden geroepen ter ondersteuning van de migranten zijn we als groep door gelopen naar de verschrikkelijk hoge muur midden in het bos. Daar zijn zo`n 15 frisbees over de muur gegooid met enkele ondersteunende teksten erop.

Op de terugweg was de respons van de migranten van binnen uit enorm. Vanwege de invallende schemering konden wij de migranten goed zien (in het licht van de cellen) en zij konden ons ook goed horen.

Tijdens deze hele lawaaidemonstratie bleek dat er twee nieuwe gezichten zich hadden aangesloten bij dit protest. Afgelopen week was hun vriend vanuit Kamp Zeist met alleen teenslippers in zijn bezit terug gestuurd naar zijn 'vermeende' thuisland in Afrika. Sinds zijn deportatie hebben de vrienden niets meer van hun vriend vernomen en zij maken zich dan ook ernstige zorgen over zijn toestand.

Na ruim twee uur aanwezig te zijn geweest in de mooie bossen van Zeist en nabij het gruwelijke instrument van deze kapitalistische wereld, hebben we afscheid genomen van de migranten. We zullen terug komen net zo lang als deze onmenselijke gevangenissen blijven bestaan. Wij blijven in verzet komen tegen het mensonterende beleid van de rijke landen!

No Borders, no nations, stop deportations!