De Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) komt in actie tegen Kamp Zeist


Kamp Zeist is een gevangenis waar mensen zonder verblijfsvergunning zonder proces voor onbepaalde tijd zitten opgesloten. Een deel van Kamp Zeist is op dit moment AZC.
De Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) staat voor open grenzen en is tegen het opsluiten van vluchtelingen. AAGU eist sluiting van Kamp Zeist en verzet zich tegen aangekondigde nieuwbouw. AAGU is aangesloten bij het No Border Netwerk


AAGU in 2011


Zondag 16 oktober: verslag van de lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist

Op een zeer zonnige zondagmiddag hebben zo`n 30 activisten zich begeven naar de bossen van Soest en Zeist om daar een lawaaidemonstratie te houden tegen het opsluiten van migranten in de gevangenis.

Ditmaal was er een grote delegatie vanuit AFA Friesland aanwezig.

Lees verder


Kamp Zeist: 6 man preventief de isoleercel in

Tijdens het weekende van 4 en 5 juni 2011

Het afgelopen weekend zijn in Kamp Zeist zeker 6 mannen preventief in de isoleercel gegooid. Als reden werd opgegeven dat er een gerucht ging dat er een opstand op stapel was.

Toeval of geen toeval? Zondag vond een solidariteitsdemonstratie plaats bij Kamp Zeist. Deze was aangekondigd. Enige dagen voor de demonstratie liet de veiligheidsdienst van Kamp Zeist aan de wakegroep, die op dezelfde dag (op een tijdstip na de demonstratie) haar maandelijkse wake had gepland, weten dat “in aansluiting op een vreedzame lawaaidemonstratie bij Kamp van Zeist, rond 17.00 uur een groep mogelijk agressieve demonstranten” werd verwacht. “De politie en ME zullen op volle kracht aanwezig zijn om eventuele ongeregeldheden de kop in te drukken.”
In e-mail contact had AAGU eerder die week aan de wakegroep laten weten dat zij nergens bang voor hoefden te zijn. De demonstratie was weliswaar ongelukkig op dezelfde dag gepland maar reeds vervroegd om ruimte te maken voor de wake. Niettemin slaagde de veiligheidsdienst erin de wakegroep te laten uitwijken naar een kerk. Opzet geslaagd.

De 'waarschuwing' van de veiligheidsdienst is niets anders dan een doorzichtig staaltje verdeel en heers. Niet verwonderlijk in een tijd dat verzet tegen het 'vreemdelingen'beleid noodzakelijker is dan ooit.

Lees verder


Zondag 5 juni:
Lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist

We verzamelen om 14.30 uur vlakbij Kamp Zeist:
hoek Kampweg/Richelleweg (bij viaduct), Soesterberg

Zondag 5 juni houden we weer een solidariteitsdemo bij Kamp Zeist - een van de vele gevangenissen van Fort Europa voor mensen zonder vereiste verblijfspapieren.
Lees verder


Verrassing tijdens 1 mei demonstratie 2011

Deze foto's, genomen op 1 mei 2011, toen de 1 mei demonstratie met zoveel politierepressie getracht werd onmogelijk te maken, spreken voor zich.
Dit is het Kennis en Leer Centrum (KLC) van de IND, De hoe-zet-ik-mensen-zo-snel-mogelijk-het-land-uit-opleidingschool dus. AAGU was blij verrast.

Het KLC werd al twee maal bezet, de laatste keer op 17 april 2009.
Lees ook: Verstoor de IND


Terugblik op de lawaaidemo op zondag 20 maart 2011 bij Kamp Zeist

Op zondag 20 maart 2011 hebben zich zo`n 70 mensen verzameld om zich wandelend te begeven naar de grijze zwaar bewaakte en beveiligde barakken van detentie centrum Kamp Zeist.


lees verder


Zondag 20 maart:
Lawaai- en zwaaidemonstratie bij Kamp Zeist

Verzamelen om 14.00 uur bij Kamp Zeist
hoek Kampweg – Richelleweg (bij viaduct), Soesterberg

Zondag 20 maart is er een lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist. We willen de gevangen mensen zonder papieren laten horen dat we solidair met ze zijn. Vrijheid van beweging voor iedereen!

In Kamp Zeist worden mensen zonder papieren opgesloten. Maandenlang, tot anderhalf jaar toe. En dat terwijl ze niets misdaan hebben; ze beschikken alleen niet over de juiste papieren, waardoor Nederland ze wil uitzetten.

Lees verder


NIEUWS ARCHIEF

AAGU in 2012

AAGU in 2010

AAGU in 2009

AAGU in 2008

AAGU in 2007