AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


Maandag 25 januari 2010:
Lawaai- en zwaaidemonstratie bij Kamp Zeist

Verzamelen om 17.00 uur bij Kamp Zeist
Kampweg/Richelleweg t.o. ingang museum, Zeist

Op 25 januari 2010 zal in Frankrijk een proces plaats vinden tegen een groep mensen die wordt verdacht van brandstichting in het migranten detentiecentrum in het Franse Vincennes.

Ten tijde van de brand was de situatie in het grootste detentiecentrum van Frankrijk al enige maanden erg gespannen. Zowel in het centrum als daarbuiten waren de protesten en het verzet en de acties talrijk.

Op 21 juni 2008 is in het centrum Salem Souli overleden nadat hij tevergeefs om medische hulp had gevraagd. De dag erna hebben de migranten in Vincennes een solidariteitsbijeenkomst gehouden die door de oproerpolitie met geweld uit elkaar werd geslagen. Vervolgens lukte het om de bajes in de fik te steken.

Zoals gezegd zal in de week van 25 januari het proces plaats vinden. De solidariteitsgroep vanuit Vincennes heeft opgeroepen tot internationale actie in de week van 14 tot 24 januari.

Reacties van binnenuit tijdens lawaaidemoOm onze solidariteit uit te spreken met de gedagvaarde migranten in Vincennes heeft de AAGU er voor gekozen om maandag 25 Januari 2010 een lawaaidemonstratie te houden bij het vreemdelingen detentiecentrum in Soesterberg, Kamp Zeist.

Deze lawaaidemonstratie is uiteraard niet alleen gericht op de migranten in Kamp Zeist of de migranten in Vincennes. De demonstratie is een algemeen protest tegen het Europese migratiebeleid.

Tijdens de lawaaidemonstratie zal er ook gelegenheid zijn om recente informatie te ontvangen van de Calais Migranten Steungroep, die dat weekend naar Calais zal zijn geweest.

Kamp Zeist (Richelleweg 13te Soesterberg) is het best bereikbaar via CS Amersfoort en daar bus 52 om 16.40 uur richting Utrecht en uitstappen op de Kampweg.

NB. Neem zaklampen, fluitjes, trommels etc mee!