De Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) komt in actie tegen Kamp Zeist


Kamp Zeist is een gevangenis waar mensen zonder verblijfsvergunning zonder proces voor onbepaalde tijd zitten opgesloten. Een deel van Kamp Zeist is op dit moment AZC.
De Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) staat voor open grenzen en is tegen het opsluiten van vluchtelingen. AAGU eist sluiting van Kamp Zeist en verzet zich tegen aangekondigde nieuwbouw. AAGU is aangesloten bij het No Border Netwerk


AAGU in 2010


22 november 2010: Video en persverklaring IND faillissementVandaag dienen in de rechtbank in Utrecht (Vrouwe Justitiaplein 1) rechtszaken tegen de activisten die acties hebben uitgevoerd bij de Kamp Zeist en bij het opleidingscentrum van de IND in Utrecht. Met deze persconferentie wil de AAGU (Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht) uitleg geven waarom zij niet mee willen doen aan deze in onze ogen politieke show processen.

Lees verder


22 november 2010: Het publiekelijk failliet verklaren van de IND!

Vooraankondiging van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU)

Oproep om deel te nemen aan het publiekelijk failliet verklaren van de IND op maandag 22 november 2010 vanaf 11.00 uur Paleis van Justitie, Vrouwe Justitiaplein 1 (vlak bij NS station), Utrecht

Download kennisgeving faillissement IND

Op maandag 22 november 2010, vanaf 11.00 uur, zal de politierechter zich voor de zoveelste keer uitspreken over acties tegen het vreemdelingenbeleid: het betreft hier een actie bij de vreemdelingenbajes Kamp Zeist en een bezetting van het IND opleidingscentrum in Utrecht. Gezien de uitspraken van rechters in vergelijkbare zaken verwachten de actievoerders schuldig te worden verklaard. Echter, volgens ons is het de IND die in de beklaagdenbank hoort te staan, omdat zij zich stelselmatig schuldig maakt aan misdaden die mensen het bestaan onmogelijk maken, zelfs het leven benemen. Ook zouden de verantwoordelijken van Kamp Zeist in de beklaagdenbank moeten zitten omdat zij verantwoordelijk zijn voor het opsluiten van migranten in cellen.

Lees verder


Nieuwsbrief AAGU, najaar 2010

Beste mensen,

Het is alweer een tijd geleden dat we met een nieuwsbrief naar buiten zijn gekomen. Echter er staan weer heel zaken te gebeuren vandaar hier een 'warme herfst nieuwsbrief van de AAGU'. Hierin een agenda van de komende activiteiten, kort verslag van de AAGU-mensen uit Brussel en aankondiging van enkele interessante workshops.
Mocht je na het lezen van deze nieuwsbrief meer willen weten van de AAGU, je bij de AAGU willen aansluiten of heb je totaal andere vragen neem dan contact op met ons, via info@aagu.nl.

Lees verder


Nieuwsbrief AAGU, april 2010

Sinds de laatste nieuwsbrief van de AAGU is er weer veel gebeurd op het terrein van het verzet tegen het migratie beleid.
In deze nieuwsbrief een korte terugblik op de afgelopen acties en wat aankondigingen voor komende acties en andere initiatieven.

Lees verder


15 april 2010: Sluit Ramp Zeist

Onder het motto “Sluit Ramp Zeist” hebben diverse activisten van de AAGU donderdagavond 15 april deel genomen aan een rampenplan oefening in Soesterberg. Met deze ongevraagde deelname heeft de AAGU duidelijk willen maken dat deze rampoefening een verschrikkelijke hypocriete bezigheid is! Het bestaan van Kamp Zeist als gevangenis zelf is een ramp voor alle migranten die daar opgesloten zitten. Er is wat betreft de AAGU geen rampoefening nodig, maar daadwerkelijk handelen, Kamp Zeist moet gesloten en gesloopt worden.

Lees verder


Vrijdag 16 april 2010:
weer picketlines Randstad & Adecco

In verscheidene steden in Nederland zal vrijdag 16 april weer worden gedemonstreerd bij de uitzendbureaus Randstad en Adecco. Er zal onder andere in Utrecht, Zwolle, Leiden, Emmen, Zaandam, en Amsterdam op verscheidene plekken geflyerd worden. De actie richt zich tegen het werven van beveiligers voor Group4Securicor. De beveiligers die geworven worden, worden ingezet in vreemdelingen detentiecentra, zoals de bajesboten en kamp Zeist.

Download hier de voorkant en achterkant van de flyer WERKEN VOOR HET UITZETBUREAU - (N)IETS VOOR JOU? op PDF formaat.

Meer informatie, lees verder

Vrijdag 19 februari 2010:
weer picketlines Randstad & Adecco

In verscheidene steden in Nederland zal vrijdag 19 februari weer worden gedemonstreerd bij de uitzendbureaus Randstad en Adecco. De actie richt zich tegen het werven van beveiligers voor Group4Securicor. De beveiligers die geworven worden, worden ingezet in vreemdelingen detentiecentra, zoals de bajesboten en kamp Zeist.

Lees verder


Verslag:
Lawaai- en zwaaidemonstratie bij Kamp Zeist, 25 januari 2010

Deze lawaaidemonstratie was uiteraard niet alleen gericht op de migranten in Kamp Zeist of de migranten in Vincennes. Deze demonstratie past binnen de campagne van de AAGU en is de zoveelste uiting van een algemeen protest tegen het Europese migratiebeleid.

Lees verder
Maandag 25 januari 2010:
Lawaai- en zwaaidemonstratie bij Kamp Zeist

Op 25 januari 2010 zal in Frankrijk een proces plaats vinden tegen een groep mensen die wordt verdacht van brandstichting in het migranten detentiecentrum in het Franse Vincennes.

De solidariteitsgroep vanuit Vincennes heeft opgeroepen tot internationale actie in de week van 14 tot 24 januari.

Om onze solidariteit uit te spreken met de gedagvaarde migranten in Vincennes heeft de AAGU er voor gekozen om maandag 25 Januari 2010 een lawaaidemonstratie te houden bij het vreemdelingen detentiecentrum in Soesterberg, Kamp Zeist.

Verzamelen om 17.00 uur bij Kamp Zeist, Kampweg/Richelleweg t.o. ingang museum, Zeist.

Lees meer


NIEUWS ARCHIEF

AAGU in 2012

AAGU in 2011

AAGU in 2009

AAGU in 2008

AAGU in 2007