AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


22 november 2010: Het publiekelijk failliet verklaren van de IND!

Vooraankondiging van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU)

Oproep om deel te nemen aan het publiekelijk failliet verklaren van de IND op maandag 22 november 2010 vanaf 11.00 uur Paleis van Justitie, Vrouwe Justitiaplein 1 (vlak bij NS station), Utrecht

Download kennisgeving faillissement IND

Op maandag 22 november 2010, vanaf 11.00 uur, zal de politierechter zich voor de zoveelste keer uitspreken over acties tegen het vreemdelingenbeleid: het betreft hier een actie bij de vreemdelingenbajes Kamp Zeist en een bezetting van het IND opleidingscentrum in Utrecht. Gezien de uitspraken van rechters in vergelijkbare zaken verwachten de actievoerders schuldig te worden verklaard. Echter, volgens ons is het de IND die in de beklaagdenbank hoort te staan, omdat zij zich stelselmatig schuldig maakt aan misdaden die mensen het bestaan onmogelijk maken, zelfs het leven benemen. Ook zouden de verantwoordelijken van Kamp Zeist in de beklaagdenbank moeten zitten omdat zij verantwoordelijk zijn voor het opsluiten van migranten in cellen.

Een deel van de actievoerders weigert derhalve in de beklaagdenbank plaats te nemen. Zij gaan in plaats daarvan om 11 uur vanaf het gerechtsgebouw naar het IND kantoor aan de Bergstraat 58. De beklaagden worden aanklagers! Zij zijn tot de conclusie gekomen dat de IND failliet verklaard moet worden. De IND heeft geen bestaansrecht. Daarom zetten zij vandaag de inboedel van de IND op straat.

AAGU stelt voor om alle IND kantoren op deze manier het werk onmogelijk te maken, zodat migranten net als alle andere mensen vrij en zonder angst op straat kunnen rondlopen. De IND is als eerste in de keten van afwijzing, uitsluiting, opsluiting en deportatie verantwoordelijk voor de uitvoering van het racistische en nationalistische beleid van Bruin 1 en de kabinetten die hen voor gingen.

Het politieke proces dat vandaag gaande is in het Paleis van Justitie vindt plaats in een periode waarin het verzet en protest tegen het huidige migratiebeleid opnieuw zal oplaaien, veroordelingen ten spijt! De picketlines bij Randstad uitzendbureau (tegen de werving van detentietoezichthouders) en de lawaaidemonstratie bij het nieuwe Detentiecentrum Zestienhoven (14.11.2010) zijn nog maar het begin. Niet de achterdeur van Europa moet op een kier, maar de voordeur van Europa moet wagenwijd openstaan voor al die mensen die een veilig heenkomen zoeken! Wees solidair en bestrijd apathie!

Jaarlijks worden in heel Europa vele duizenden migranten op verschrikkelijke wijze opgejaagd. In Griekenland aan de grens met Turkije, in Calais waar migranten wachten op een overtocht, maar ook in Nederland waar de vreemdelingenpolitie razzia`s houdt. Daarnaast is het een gewoonte geworden om migranten langdurig op te sluiten in vreemdelingenbajessen. Jaarlijks worden er in Nederland in totaal zo`n 8000 mensen voor onbepaalde tijd opgesloten in cellen. Dit alles omdat deze mensen niet over de juiste papieren beschikken. Het motto op Europees niveau is kansarme migranten weren en degenen die we kunnen gebruiken om onze samenleving nog welvarender te maken juist aantrekken.

Het kapitalistische systeem profiteert als altijd van armoede en uitbuiting, zowel in de arme landen als binnen haar eigen grenzen. Veel bedrijven maken fors winst door cellen te bouwen, en personeel en diensten te leveren. We beginnen vandaag bij de IND in Utrecht om hier een einde aan te maken: Wij weigeren toe te zien en toe te laten dat migranten door "onze" instanties opgesloten, uitgezet en de dood ingedreven worden! Er bestaan gaan illegale mensen, wel illegale wetten.

Geen grenzen
Geen naties
Stop de deportaties!