AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


Zondag 18 oktober 2009:
Lawaai- en zwaaidemonstratie bij Kamp Zeist

Verzamelen om 16.30 uur
Kruising Kampweg en Kampdwarsweg (boven de snelweg), Zeist

Op 18 oktober is er een lawaai en zwaai- demonstratie bij Kamp Zeist om de daar gedetineerde geillegaliseerde mensen een hart onder de riem te steken.Reacties van binnenuit tijdens lawaaidemo

In Kamp Zeist worden geillegaliseerde mensen maandenlang, tot zelfs meer dan een jaar, vastgehouden, terwijl ze niets anders misdaan hebben dan niet over geldige papieren te beschikken. De omstandigheden zijn slecht (weinig medische hulp, minimale juridische steun, heel lang op cel met meerdere personen) en de detentieduur is voor iedereen ongewis.

Wij willen tijdens deze demonstratie contact maken met de mensen binnen om ze een hart onder de riem te steken. Wij hebben van mensen die de gevangenen bezoeken gehoord dat dat inderdaad ook werkt: De gedetineerden voelen zich gesteund door deze acties. De mensen binnen stellen dit op prijs, ondanks dat zij soms met repressieve maatregelen geconfronteerd worden als gevolg van onze demonstraties. Het luchten gaat niet altijd door en als mensen van binnenuit meedoen met het maken van lawaai worden deze vaak in de isoleercel gegooid.

De AAGU voert al jarenlang actie tegen het illegaliseren van vluchtelingen en tegen Kamp Zeist als vreemdelingenbajes. Wij zijn van mening dat er vrijheid moet zijn voor iedereen om te migreren. Veel mensen die in Kamp Zeist zitten moesten vluchten vanwege honger, armoede, oorlog, onderdrukking. De AAGU is voor een wereld zonder grenzen. Een wereld waar iedereen van dezelfde welvaart en welzijn gebruik kan maken als wij in het rijke westen. De AAGU accepteert geen wereld waar mensen die vluchten voor hun leven opgesloten worden in gevangnissen!

Neem zaklampen, fluitjes, trommels etc mee!

Verzamelen: 18 oktober om 16.30 uur
Kruising Kampweg en Kampdwarsweg (boven de snelweg), Zeist

Openbaar vervoer:
15.47 uur
Streekbusstation Utrecht
Lijn 52 naar Amersfoort
Halte Kampweg, dan nog 13 minuten lopen (aankomst is dan 16.35 uur)