AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


Maandag 7 september 2009:
Demonstratie bij de vreemdelingenpolitie in Utrecht

Opheldering over de dood van een man zonder papieren in arrestantencomplex Houten!

Stop de deportatiemachine!

politiecel in Houten Maandag 7 september gaat de AAGU om 15.00 uur naar het politiebureau Paardenveld in Utrecht, waar de vreemdelingendienst gevestigd is, om helderheid te eisen over de omstandigheden waarop vorige week (31 augustus) een vluchteling is omgekomen in een politiecel.

Het overlijden van deze man is wederom een zeer triest resultaat van het Nederlandse vluchtelingen beleid. Dit beleid is er niet op gericht om vluchtelingen op te vangen. Het beleid is bedoeld om mensen die vluchten uit te sluiten, op te sluiten en te deporteren, ongeacht hun achtergrond, verhaal en omstandigheden.

Zo aarzelt de IND niet om zelfs zwaar getraumatiseerde mensen de vrijheid te benemen. Denk bijvoorbeeld aan slachtoffers van de Schipholbrand, zoals in januari Miloud Fritass. Nu is het de beurt aan Ahmed Issa, van meet af aan als zondebok gebruikt voor de brand. Hij is afgelopen donderdag meteen weer opgepakt: na zijn hoger beroep zaak over de Schipholbrand is hij binnen enkele uren aangehouden en vastgezet, met als doel om hem uit te zetten. Cassatie wordt niet eens afgewacht.

De AAGU wil met de actie op maandag 7 september een duidelijk signaal afgeven dat het onacceptabel is dat Nederland zo omgaat met mensen die vluchten vanwege oorlog, honger, armoede of klimaatrampen. De hele wereld heeft te maken met steeds grotere groepen mensen die moeten vluchten.

De reactie van Nederland en Europa zorgt dat er nog steeds slachtoffers vallen, waarvoor steeds meer mensen steeds langer en steeds vaker worden opgesloten, getraumatiseerd, gevictimiseerd, gecriminaliseerd. De deportatiemachine blijft op volle toeren draaien met prestatiecontracten, razzia's, langdurige opsluiten, chartervluchten, knevels en boeien, geweld en ontmenselijking, en altijd met de immer aanwezige kans dat iemand daardoor sterft.

Tegen deze praktijken zal de AAGU maandag demonstreren. Het mag niet zo zijn dat de dood van een vluchteling in Houten, het weer opsluiten van de ernstig getraumatiseerde Ahmed en het opsluiten van vluchtelingen omgemerkt door kan gaan.

Stop de deportatiemachine en kom maandag naar Utrecht.
Verzamelen 15.00 uur Vredenburg (tov Perry Sport)


Voor meer informatie 06-13810712 (beschikbaar vanaf zaterdag)