AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


Utrecht, 6 maart 2009

Vrijdag 6 maart: Picketlines in vijf steden tegen werving bewakers in vluchtelingenbajesen

Op vrijdag 6 maart worden in vijf steden picketlines georganiseerd bij twee uitzendburo's (Adecco en Randstad) om te protesteren tegen de werving van bewakers (detentietoezichthouders) voor detentiecentra waar vluchtelingen worden opgesloten.

Vrijdag zes maart willen we met zo veel mogelijk mensen een publieksvriendelijke picketline houden bij de vestigingen van de betreffende uitzendburo's in verschillende steden. Daar zullen de medewerkers worden opgeroepen om de werving van gevangenbewaarders te stoppen. De bezoekers roepen we op om zulk werk niet te gaan doen en voorbijgangers worden ge´nformeerd. Een eerdere picketline van mei vorig jaar had tot gevolg dat het uitzendbureau Tempo Team inmiddels niet meer adverteert voor het werven van detentietoezichthouders.

De picktelines worden georganiseerd in solidariteit met zogeheten 'illegalen'. Behalve dat zij vaak op extreme wijze economisch worden uitgebuit, kunnen illegale arbeiders in Nederland elk moment worden opgepakt en voor onbekende tijd worden opgesloten.

De actie wordt georganiseerd door leden en sympathisanten van de Vrije Bond. De organisatoren zijn van mening dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan het opsluiten van vluchtelingen en spreekt de medewerkers van die bedrijven hier ook op aan. Diverse uitzendburo's, met name de twee bovengenoemde, zijn erg actief in het werven van nieuwe bewakers.

Waar vinden deze picketlines plaats?

Amsterdam: 15:30 uur verzamelen op het Spui in Amsterdam
Anarchistische Groep Amsterdam / Vriie Bond: agamsterdam@yahoo.com

Den Bosch: 16:00 uur bij Randstad, Stationsplein 103. Daarna wordt ook het Adecco-fiiliaal aan de Stationsweg 4 aangedaan
Anarchistische Groep Den Bosch: agdenbosch@gmail.com.

Utrecht: 16.00 uur bij Adecco, Biltstraat 35, Utrecht. Daarna wordt ook het Randstad-filiaal aan de Lange Viestraat aangedaan.
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht: info@aagu.nl

Wageningen: 16:00 uur bij Randstad, Bergstraat 28
Vrije Bond Wageningen: VBWageningen@buitendeorde.nl

Zwolle: Van 16.00 tot 16.30 uur bij Adecco, Nieuwe Markt 4 en van 16.30 tot 17.00 uur bij Randstad, Oude Vismarkt 46.

Nijmegen: 16:00 uur Adecco en Randstad, Nassausingel 4 en 6
AFA Nijmegen

Staat jouw dorp of stad hier niet tussen? Organiseer dan zelf een picketline bij een Adecco en/of Randstad kantoor bij jou in de buurt. Hier vind je een tekst die je kunt gebruiken als flyer voor voorbijgangers

Mail voor meer info naar: info@aagu.nl

Wat is de Vrije Bond?

De Vrije Bond is een organisatie die streeft naar een vrije samenleving waarin men uitgaat van de waardigheid en autonomie van het individu en elke dwang of onderdrukking vermijdt: een samenleving waarin mensen zelf kunnen bepalen hoe ze hun woon- en werkomstandigheden inrichten (door zelfbestuur en zelfbeheer).

De mensen binnen de Vrije Bond zijn op hun eigen manier, in hun eigen dorp, stad, wijk, werk of actiegroep, bezig zo'n samenleving dichterbij te brengen: door directe acties, het organiseren of voeren van discussies, het schrijven van artikelen of het geven van informatie.