AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


5 september 2008

Picketline tegen werving gevangenbewaarders Kamp Zeist

Vrijdagmiddag 5 september 2008 hield Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) een picketline bij de uitzendbureaus Adecco en Randstad, omdat zij personen leveren als gevangenbewaarders voor Kamp Zeist.

De picketline startte bij Adecco, alwaar direkt een medewerkster enigszins argwanend vroeg wat de bedoeling was van de picketline en of er wel een vergunning was afgegeven voor deze picketline. Aangezien de picketline een publieksaktie is kon de aktie gewoon doorgaan.

medewerkster Adecco in gesprek met AAGU - foto: jan keeez - deeez!

Folders werden uitgedeeld aan voorbijgangers en bezoekers van Adecco. Vervolgens ging de groep naar het Randstad filiaal en werden vele folders en de informatiekrant De Handdruk uitgedeeld aan het publiek.

De picketline werd georganiseerd omdat AAGU is van mening dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan het in stand houden van het opsluiten van vluchtelingen en spreekt bedrijven die betrokken zijn bij Kamp Zeist hier ook op aan. Diverse uitzendbureaus, met name de twee bovengenoemde, zijn erg actief in het werven van nieuwe gevangenenbewaarders.

Door middel van een publieksvriendelijke picketline bij de vestigingen van de betreffende uitzendbureaus in Utrecht wil AAGU hen aanspreken op hun rol, medewerkers oproepen om zich hier tegen uit te spreken, bezoekers oproepen zulk werk niet te gaan doen en voorbijgangers informeren. Een eerdere picketline van mei dit jaar had tot gevolg dat het uitzendbureau Tempo Team inmiddels niet meer adverteert voor het werven van detentietoezichthouders.

Geen grenzen, geen naties, stop deportaties!

In Amsterdam ging het er die middag heel anders aan toe..
zie www.indymedia.nl/nl/2008/09/54373.shtml

foto's: jan keeez - deeez!


5 september 2008

vrijdag 5 september: picketline uitzendburo's tegen werving detentietoezichthouders Kamp Zeist

Op vrijdag 5 september houdt AAGU vanaf 16.00 uur bij twee uitzendburo’s in Utrecht (Adecco en Randstad) een picketline met spandoek en flyers om te protesteren tegen de werving van gevangenbewaarders (detentietoezichthouders) voor detentiecentrum Kamp Zeist (en overigens ook diverse andere detentiecentra).

Kom ook en sluit je aan bij dit protest!

picketline bij uitzendbureau 5 september 2008, foto: jan keeez - deeez!AAGU is van mening dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan het in stand houden van het opsluiten van vluchtelingen en spreekt bedrijven die betrokken zijn bij Kamp Zeist hier ook op aan. Diverse uitzendburo's, met name de twee bovengenoemde, zijn erg actief in het werven van nieuwe gevangenenbewaarders.

Door middel van een publieksvriendelijke picketline bij de vestigingen van de betreffende uitzendburo's in Utrecht wil AAGU hen aanspreken op hun rol, medewerkers oproepen om zich hier tegen uit te spreken, bezoekers oproepen zulk werk niet te gaan doen en voorbijgangers informeren. Een eerdere picketline van mei dit jaar had tot gevolg dat het uitzendbureau Tempo Team inmiddels niet meer adverteert voor het werven van detentietoezichthouders.

We beginnen vrijdag met een picketline om 16.00 uur bij Adecco, Biltstraat 35, en gaan vervolgens naar het Randstad-filiaal aan de Lange Viestraat.

Geen grenzen, geen naties, stop deportaties!

foto's: jan keeez - deeez!


Persbericht - Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU)

Picketline bij uitzendburo's tegen werving detentietoezichthouders Kamp Zeist

Op vrijdag 5 september organiseert de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) tussen 16.00 en 17.00 uur picketlines met spandoek en flyers bij twee uitzendburo's in Utrecht. De twee, Adecco en Randstad, werven detentietoezichthouders (gevangenbewaarders) voor detentiecentra voor vluchtelingen, waaronder Kamp Zeist in Soesterberg. AAGU wil met de picketline voorbijgangers en klanten van de uitzendburo's informeren en medewerkers oproepen met deze werving te stoppen.

De uitzendburo's werken in opdracht van het beveiligingsbedrijf Groep 4 Securicor, dat private bewaking in alle Nederlandse vluchtelingengevangenissen verzorgt. Telkenmale blijkt dat deze bewakers slecht opgeleid zijn, niet adequaat handelen en vluchtelingen vaak denigrerend of ronduit agressief benaderen. AAGU vindt dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan de uitvoering van het detentie- en deportatiebeleid van de Nederlandse overheid.

picketline bij uitzendbureau 5 september 2008, foto: jan keeez - deeez!Een eerdere picketline van mei dit jaar had tot gevolg dat het uitzendbureau Tempo Team inmiddels niet meer adverteert voor het werven van detentietoezichthouders.

AAGU werkt vanuit de overtuiging dat iedereen het recht heeft op vrijheid van beweging en op verblijf in het land waar zij of hij wil wonen. De aktiegroep gelooft in open grenzen en een solidaire wereld waarin er genoeg is voor iedereen.

foto's: jan keeez - deeez!