AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


Soesterberg, 15 juni 2008

Onaangekondigde burgerinspectie Kamp Zeist

AAGU houdt onaangekondigde burgerinspectie Kamp Zeist
- Ruim twintig activisten betreden terrein detentiecentrum

Vandaag, zondag 15 juni, betreden ruim twintig activisten het terrein van detentiecentrum 'Kamp van Zeist' om te protesteren tegen de opsluiting van vluchtelingen en om zichzelf van de huidige omstandigheden op de hoogte te stellen. Daarnaast vindt buiten het hek een lawaai- en zwaaidemonstratie plaats om solidariteit met de gedetineerde vluchtelingen te tonen.
foto onaangekondigde burgerinspectie Kamp Zeist op 15 juni 2008De door de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) georganiseerde burgerinspectie is de afsluiting van het anti-G8-weekend 'Days of Rage' in Utrecht.

Rond 13.00 uur hebben enkele groepen activisten zich toegang verschaft tot het terrein van het detentiecentrum. Zij bekijken verschillende plekken op dit terrein en proberen met de vastzittende vluchtelingen in contact te komen. Recentelijk bleek dat Kamp Zeist door gedetineerde vluchtelingen als zeer negatief beoordeeld wordt waar het gaat om zaken als behandeling door de bewaking en de medische zorg.
De actie van vandaag is een vervolg op de openlijk aangekondige burgerinspectie van 15 september vorig jaar. Toen stuitten activisten, die het hek van Kamp Zeist probeerden over te gaan, op gewelddadig optreden van politie en bewaking.

foto onaangekondigde burgerinspectie Kamp Zeist op 15 juni 2008AAGU is een verzameling activisten uit Utrecht en omgeving die zich inzet tegen het huidige Nederlandse vluchtelingenbeleid. Speerpunt van de gevoerde acties is de sluiting van Kamp Zeist en het tegengaan van de geplande nieuwbouw van dit detentiecentrum. AAGU werkt vanuit de overtuiging dat iedereen het recht heeft op vrijheid van beweging en op verblijf in het land waar zij of hij wil wonen. De aktiegroep gelooft in open grenzen en een solidaire wereld waarin er genoeg is voor iedereen.

Een verslag en foto's van de actie zijn te vinden op Indymedia NL.