AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


6 november 2008

Arrestanten in vreemdelingenbewaring vrij
AAGU zet acties voort


stop uitzetting

Gisteren, woensdag 5 november, zijn de twee activisten van AAGU vrijgelaten die vanaf maandag in vreemdelingenbewaring zaten, alleen omdat zij hun naam niet wilden zeggen. Maandag 10 november om 10.00 uur zal er een rechtzaak plaatsvinden tegen de opsluiting van deze twee arrestanten. AAGU laat zich ondertussen niet afschrikken door de toenemende politierepressie en gaat door met haar acties tegen het opsluiten van mensen die niet over de juiste papieren beschikken.

De bezetting van het Utrechtse politiebureau Paardeveld die gepland was voor komende zaterdag zal niet doorgaan, omdat aan de eerste eis tot vrijlating van de twee activisten inmiddels is voldaan. "We mogen echter niet accepteren dat dag in dag uit andere mensen opgesloten worden in vreemdelingenbewaring, maandenlang vaak, alleen omdat zogenaamd 'illegaal' zijn," aldus de aktiegroep. AAGU gaat daarom door met haar acties tegen het huidige beleid van opsluiting, uitsluiting en uitzetting van vluchtelingen en migranten.

De campagne tegen de nieuwbouw van Kamp Zeist zal na de raadszaalbezetting van Soest vorige week worden voortgezet. Degenen die meewerken aan de opsluiting van geïllegaliseerden gaven tot nu toe geen gehoor aan onze acties of bagatelliseerden de problematiek. Met nieuwe acties zal AAGU politiek en bedrijven met de neus op de feiten blijven drukken. AAGU gaat door tot alle vreemdelingenbajessen tot op de laatste steen afgebroken zijn.

De rechtzaak van aankomende maandag zal daarom aangegrepen worden om heel duidelijk te maken waar AAGU voor staat, namelijk dat het opsluiten, uitsluiten en deporteren van 'mensen zonder papieren' onmiddellijk moet stoppen. Geen mens is illegaal!