AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


verslag 6 mei:
pre-inspectie en lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist

Op zondag 6 mei 2007 was er een pre-inspectie bij Kamp Zeist, waarbij we rond de hekken wandelden zodat een ieder zich alvast kon oriënteren op goede plekken om op 15 september het hek over te gaan. Om de vastzittende vluchtelingen een hart onder de riem te steken, werd deze pre-inspectie gecombineerd met een lawaaidemonstratie.

Een grote groep mensen is die ochtend met bus, fiets en auto bij Kamp Zeist gearriveerd. Lawaaidemo en poging tot inspectie van het gevangenkamp is gedaan. Inspectie werd door het personeel geweigerd. Met gevulde tennisballen zijn de gedetineerden geďnformeerd over hun rechten. Er was veel politie, maar niet veel arrestaties. Twee inspecteurs zijn over het hek geklommen om op alternatieve wijze te inspecteren. Ze hebben het terrein bekeken en een spandoek opgehangen. Daarna zijn ze gearresteerd en, helaas met boete voor betreden verboden terrein, weer vrij gelaten.

Actie geslaagd!

Aan de aktie van 6 mei werd ook deelgenomen door de Gr8chaoskaravaan, de fietskaravaan naar de protesten tegen de G8-top in Heiligendamm.

Bekijk de foto's en lees meer over deze actie op Indymedia.nl.


Vervoer naar kamp Zeist op 6 mei

Het is erg lastig om op zondagochtend om 11.00 uur bij de Woudenbergseweg te komen met het openbaar vervoer.

Er gaan mensen fietsen vanuit Utrecht, het is circa 16 kilometer. We verzamelen om 9.55 uur op de Neude (aan de Noordkant (vlakbij de Voorstraat)). We moeten op tijd vertrekken, anders komen we te laat bij de pre-inspectie. Dus niet te laat komen, we wachten slechts 5 minuten.

We zijn bezig om eigen bussen te organiseren. Wil je gebruik maken van bussen laat het dan even via de e-mail weten:

1. Voor busvervoer vanuit Amsterdam graag aanmelden vooraf via agamsterdam@yahoo.com

2. Indien mensen vanaf Driebergen Zeist afgehaald willen worden dit graag doormailen naar info@aagu.nl

routekaartje Kamp Zeist

Met openbaar vervoer:
Trein: Uitstappen station Driebergen-Zeist; met een taxi naar het terrein kost ongeveer € 17,-.
Bus: Vanuit Utrecht (via Zeist) naar Woudenberg lijn 53. Uitstappen halte Oud-London, doorlopen in dezelfde richting, na uitrit van het KNVB-centrum de weg oversteken en bospad langs de sportvelden volgen.

Met auto:
Via A 12 Utrecht-Arnhem, afslag Driebergen-Zeist, richting Zeist.
Rechtdoor tot in Zeist. Bij verkeerslichten rechtsaf richting Austerlitz-Woudenberg.
Volg 500 m na het KNVB-centrum (niet het dorp Austerlitz ingaan)de A.N.W.B.-borden:’Jeugdbuitenverblijven’ linksaf het bos in.

Via A 28 Amersfoort-Utrecht, afslag Zeist-Oost/Den Dolder.
Na de verkeerslichten richting Zeist, voorbij benzinestation bij de verkeerslichten linksaf richting Woudenberg (Oude Woudenbergse Zandweg).
Aan het eind van deze laan weer linksaf richting Woudenberg.
Volg 500 m na het KNVB-centrum (niet het dorp Austerlitz ingaan)de A.N.W.B.-borden:’Jeugdbuitenverblijven’ linksaf het bos in.