AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


AAGU in 2007:


Utrecht, 14 november 2007

persconferentie AAGU:
Acties tegen opsluiting vluchtelingen in Kamp Zeist gaan door

foto van de persconferentie bij de rechtszaak op 14 november 2007Vamiddag dienen in de rechtbank in Utrecht rechtszaken tegen de activisten die op 13 februari jl. de raadszaal in Zeist bezetten uit protest tegen het besluit de nieuwbouw van Kamp Zeist toe te staan. Met deze persconferentie wil AAGU toelichting geven op haar plannen voor de toekomst. Deze plannen bestaan uit activiteiten om het vluchtelingenbeleid onder de aandacht te brengen, verhalen uit Kamp Zeist naar buiten brengen en verdere acties tegen de nieuwbouw van dit detentiecentrum.

Lees meer...


Utrecht, 08 november 2007

Rechtszaak bezetters raadzaal Zeist

Op het Vrouwe Justitiaplein in Utrecht vindt woensdag 14 november om 13.00 uur een persconferentie plaats, voorafgaande aan de zitting alwaar verdere acties zullen worden aangekondigd.

Woensdag 14 november om 13.30 uur staan de mensen in Utrecht terecht die op 13 februari jl. de raadzaal in Zeist bezetten uit protest tegen het besluit de nieuwbouw van Kamp Zeist toe te staan. AAGU zal diezelfde woensdag voor de ingang van de raadzaal nieuwe acties aankondigen die zand in de machine van de huidige uitzettingsbeleid moeten gooien. Te beginnen het verhinderen van de nieuwbouw bij Kamp Zeist en het informeren van mensen over de toestand waarin vluchtelingen en migranten in gevangenschap verkeren.

Lees meer...


15 september: Burgerinspectie Kamp Zeist poster burgerinspectie Kamp Zeist

Op zaterdag 15 september 2007 organiseerde AAGU een massale burgerinspectie bij Kamp Zeist, waarbij mensen het terrein van het detentiecentrum betraden om zichzelf van de situatie daar op de hoogte te stellen en de aandacht van de buitenwereld op de opsluiting van onschuldige mensen te vestigen.

Lees meer...


verslag 6 mei:
pre-inspectie en lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist

Op zondag 6 mei 2007 was er een pre-inspectie bij Kamp Zeist, waarbij we rond de hekken wandelden zodat een ieder zich alvast kon oriënteren op goede plekken om op 15 september het hek over te gaan. Om de vastzittende vluchtelingen een hart onder de riem te steken, werd deze pre-inspectie gecombineerd met een lawaaidemonstratie.

Lees meer...


13 februari 2007

Bezetting raadszaal Zeist

Dinsdagavond 13 februari hebben actievoerders de raadszaal van de gemeente Zeist bezet omdat de gemeenteraad van Zeist die avond het bestemmingsplan voor de uitbreiding van Kamp Zeist zou behandelen. Op Indymedia staan foto's en een verslag van de bezetting. Buiten het gemeentehuis stond "Sluit Kamp Zeist!, zij hadden een picketline georganiseerd met als de leus "Sluit Kamp Zeist! Géén nieuwbouw!".

Lees meer...


NIEUWS ARCHIEF

AAGU in 2012

AAGU in 2011

AAGU in 2010

AAGU in 2009

AAGU in 2008